Aardappels zijn in veel huishoudens, zeker die met kinderen in de basisschoolleeftijd, niet aan te slepen. De Akkerwijzer onthulde in hun laatste verslag dat ongeveer 68% van de gezinnen met jonge kinderen, tussen de 5 en 12 jaar, vrijwel dagelijks, zes keer per week, aardappels eten. Waarom? Omdat ze lekker budgetvriendelijk zijn! Vooral voor gezinnen met een vol huis kids is dat ideaal, zoals John Kruythof laatst nog vertelde.
Maar hoe tover je die aardappels nou om tot een smaakvol gerecht? Er zijn talloze manieren en trucjes om je aardappels tot in de puntjes klaar te maken. Kijk maar naar Paul Zonnenberg, de eigenaar van een zaakje waar ze niks anders serveren dan gevulde aardappels. Het geheim? Goed beginnen, bij de aankoop. Hij benadrukt dat Nederland bekendstaat om zijn eersteklas aardappels, terwijl in Portugal de echte liefhebbers zitten. Wil je weten of je jouw aardappels beter in koud of warm water kan starten?
Blijf lezen op de volgende pagina…