Koelkasten zijn ontzettend belangrijk in onze keukens. Ze zorgen ervoor dat ons eten beschermd blijft en vers houdt, waardoor we het langer kunnen bewaren. Door de koude temperatuur in de koelkast wordt de groei van bacteriën op ons voedsel vertraagd. Maar er zitten ook gezondheidsrisico’s verborgen in deze handige apparaten.
Bacteriën weten hun weg te vinden
Sta eens stil bij de hoeveelheid etenswaren die elke dag in en uit de koelkast wordt gehaald. We openen en sluiten de koelkast ook meermaals per dag. Dit zorgt voor allerlei kansen voor bacteriën van buitenaf om hun plekje in onze koelkasten te vinden. Er zijn bepaalde plekken in de koelkast die viezer zijn dan we misschien denken, en we vergeten vaak om ze schoon te maken. Een voor de hand liggende plek is de koelkastdeur. Deze wordt vaak meerdere keren per dag aangeraakt, soms met vieze handen, wat resulteert in een overdracht van vele bacteriën. Maar verrassend genoeg is er nog een viezere plek in de koelkast. Nieuwsgierig? Lees verder op de volgende pagina.