Het ontbijt dat mijn ochtend voorgoed veranderde: zo maak jij het in 10 minuten

Zin in een vullend ontbijt vol eiwitten dat je ook nog eens verrast? Dan wil je dit maken. Het is de luchtigheid van een omelet, het hartige van spek en lekker smeuïge, gesmolten kaas, geperst tussen twee knapperige boterhammen. In een paar minuten staat er een echte power-tosti op tafel, perfect voor drukke ochtenden of als stevige lunch.

Ingrediënten (voor één tosti)

  • 2 eieren

  • 2 sneetjes brood (wit of bruin, wat jij lekker vindt)

  • 2 plakken kaas

  • 2 strookjes spek

  • Zout en peper naar smaak

  • Boter of olie om te bakken

Zo maak je ‘m

  1. Kluts de eieren in een kom met een snufje zout en peper.

  2. Verwarm een koekenpan met een beetje boter of olie en schenk het ei erin. Laat op middelhoog vuur rustig garen tot je een mooie omelet hebt.

  3. Leg de boterhammen direct op de omelet terwijl die nog in de pan ligt. Druk ze zachtjes aan.

  4. Keer de omelet om, zodat de boterhammen nu onder liggen en de omelet bovenop.

  5. Beleg met spek en kaas bovenop de omelet. Laat de kaas smelten en bak het spek licht krokant.

  6. Klap de omelet met brood dubbel tot een tosti en druk een beetje aan.

  7. Bak nog even aan beide kanten tot de buitenkant goudbruin en knapperig is.

  8. Snijd hem doormidden en serveer warm.

Tip

Ook lekker: een plakje tomaat of wat verse rucola ertussen voor een frisse bite.