Kook jij eieren in een pan? Ontdek deze 5 tips voor een betere methode!

3. Prik in het eigeel en voorkom knoeiboel!
Dacht je altijd dat je geen eieren in de magnetron kon bereiden? Fout gedacht! Zet de magnetronplaat warm, doe er wat boter op en breek een ei op de plaat. Zorg wel dat je het eigeel doorprikt met een mes. Waarom? Als je dit niet doet, ontploft het ei en kun je de magnetron schoonmaken.

4. Een ei pocheren.
Iedereen wil wel eens een ei pocheren, maar dat klinkt toch erg moeilijk? Welnee! Breek een ei in een boterhamzakje, knoop het zakje dicht en leg het in een pan met heet water. Kook het zakje en voilà: een gepocheerd ei! Heel makkelijk toch? Let er wel op dat je het zakje insmeert met boter, anders blijft het ei plakken.

5. Een ei scheiden.
Vind je het lastig om een ei te scheiden en mislukt het vaak? Na deze tip niet meer! Breek een ei op een bord, neem een leeg plastic flesje, knijp in de fles, houd het zo vast, breng de opening voorzichtig boven het eigeel en laat de spanning los. Waarom zo? Door het indrukken is de lucht uit het flesje, als je loslaat gaat de lucht weer naar binnen en zuigt het eigeel mee de fles in. Handig toch?