Tien veelvoorkomende fouten bij het gebruiken van een airfryer

Als je dol bent op koken met een airfryer omdat je graag gezonder eet, goed bezig! Maar let op, een kleine misstap en je kan al snel eindigen met een maaltijd die niet helemaal naar wens is. Wil je het meeste halen uit jouw airfryer? Check dan deze tips.

Waarom is iedereen toch zo enthousiast over de airfryer? Nou, het geeft je de kans om op een gezondere manier te koken dan met een traditionele frituurpan. Volgens onderzoek gepubliceerd in de European Journal of Lipid Science and Technology, kan een airfryer tot 70% minder vet gebruiken. Dit scheelt zo’n 45 calorieën op elke 100 gram gefrituurde aardappels. Vergeet ook niet dat het behouden van vitaminen zoals vitamine C en antioxidanten beter gaat in een airfryer dan in de olie.

1. Te veel tegelijk willen

Het is verleidelijk om het korfje van de airfryer propvol te stoppen. Maar door het beperkte ruimte, krijg je hiermee vaak geen krokant resultaat.

2. Het voorverwarmen overslaan

Velen vergeten dat, net als bij een gewone oven, de airfryer ook even tijd nodig heeft om op temperatuur te komen. Het is cruciaal om je apparaat eventjes voor te verwarmen voor dat gelijkmatig gekookte eindresultaat.

Ontdek op de volgende pagina welke fouten je nog meer kunt voorkomen…