Hutspot is een traditioneel Nederlands gerecht dat je vooral in de herfst veel ziet. Het lijkt simpel te maken, maar er zijn een paar veelvoorkomende fouten die je echt moet vermijden. Als je deze goed in je achterhoofd houdt, lukt je hutspot zeker.
1. Verkeerde verhoudingen
Een fout die vaak gemaakt wordt, is de ingrediënten niet goed afmeten. Voor de perfecte hutspot zijn de verhoudingen tussen aardappelen, wortelen en uien super belangrijk. Voor vier personen adviseert Jumbo bijvoorbeeld één kilo aardappelen, 750 gram wortelen en een halve kilo uien. Je kunt natuurlijk wat variëren, maar houd de basis wel in gedachten, zeker als je niet wilt dat de uiensmaak te sterk wordt.
2. Uien niet goed bereiden
Veel mensen doen de uien gelijk bij de andere ingrediënten zonder ze eerst te fruiten. Janneke Vreugdenhil, een bekende kookboekenauteur, raadt aan om de uien eerst te fruiten. Dit geeft een diepere smaak aan de hutspot. Lees de andere 3 tips die je echt moet weten op de volgende pagina.