Gebruik jij deze duim omhoog-emoji? Gen-Z vindt hem agressief!

Negatieve Vibes en Werkvloerproblemen

De situatie wordt nog problematischer als een leidinggevende of iemand anders in een hogere positie het duimpje gebruikt op de werkvloer. Volgens Gen Z fungeert de emoji in zo’n context als een vorm van onderdrukking. Het is niet alleen een simpele ‘like’, maar het heeft grotere implicaties, vooral in werkomgevingen met duidelijke hiërarchieën.

De vraag is nu: Gaan we allemaal stoppen met het gebruiken van de duim omhoog? Waarschijnlijk niet! Ondanks het luidruchtige protest van deze generatie, is het nog maar de vraag in hoeverre dit inderdaad zal leiden tot veranderingen in ons gebruik van deze emoji. Veel mensen, vooral millennials, zien er nog steeds geen kwaad in en gebruiken het zonder zorgen als teken van goedkeuring.

Experts voorspellen dat we ondanks de roep van Gen Z toch niet massaal onze emoji-gewoonten zullen aanpassen. Het gebruik van de duim omhoog emoji is stevig verankerd in onze digitale communicatie en zal niet zomaar verdwijnen. Het is en blijft een kwestie van persoonlijke en generatieve interpretatie.

Dit fenomeen laat zien hoe verschillend generaties kunnen denken en communiceren, zelfs over zoiets kleins als een emoji. Het is een interessant voorbeeld van hoe cultuur en technologie samen kunnen evolueren over de tijd, en hoe verschillende groepen op die veranderingen reageren.