Gebruik keukenpapier niet langer voor deze schoonmaakklussen: Waar je op moet letten!

Op de juiste manier keukenpapier gebruiken

Ondanks de beperkingen blijft keukenpapier heel handig voor een aantal dingen. Als je het goed gebruikt en voor de juiste klussen, kun je er veel plezier aan beleven.

Verse kruiden
Hou je van verse kruiden, maar ontdek je steeds dat ze snel verleppen? Dan heb ik een tip! Bevochtig een stukje keukenpapier, wikkel daar de kruiden in en bewaar ze in een afgesloten bak in de koelkast. Zo blijven je kruiden veel langer goed en hoef je minder weg te gooien.

Koele drankjes
Vergeten je drankjes koud te zetten? Geen zorgen. Wikkel de fles in een nat vel keukenpapier en leg hem ongeveer 15 minuten in de vriezer. Op die manier koelt je drankje veel sneller af dan alleen in de koelkast.

Sla
Heb je ooit een zak sla eruit gehaald en geconstateerd dat hij vochtig en bruin was? Dat kun je makkelijk verhelpen met keukenpapier. Haal de sla uit de zak, wikkel hem in keukenpapier en laat het even zitten. Het papier zuigt het overtollige vocht op, zodat de sla weer fris en knapperig wordt.

Kaarsvet
Wanneer kaarsvet druipt, kan het een behoorlijk karwei zijn om het schoon te maken. Gelukkig kan keukenpapier hier ook van pas komen. Leg gewoon een stuk keukenpapier over het kaarsvet en strijk er zachtjes zonder stoom overheen. Zo kun je het vet opnemen zonder residu achter te laten.

Hoewel keukenpapier niet voor alles geschikt is, zijn er genoeg nuttige toepassingen waarvoor het prima werkt. Het draait allemaal om weten wanneer je het wél moet inzetten en wanneer niet!