Als je dit leest, zul je eierschalen voortaan altijd bewaren! Ze zijn zo handig!
Binnenkort gooi je nooit meer een eierdoosje in de afvalbak!
Elke keer dat je een omelet klaar maakt, hou je minstens een paar eierschalen over. Veel mensen gooien ze gewoon weg of doen ze in de compostbak. Dat is eigenlijk zonde, want eierschalen zijn ontzettend waardevol!
Niemand wil een stukje eierschaal in hun eten vinden, maar je zult versteld staan van hoe nuttig ze kunnen zijn. Nee, niet voor in recepten, hoewel we je eerder vertelden waarom je eierschalen juist wél zou moeten eten. Hier zijn echter nog veel meer manieren om eierschalen te gebruiken.
Een aangekoekte pan schoonmaken kan een ramp zijn, maar met eierschalen is dat probleem zo opgelost. Verkruimel de eierschalen en gooi ze in de pan. Voeg een beetje zout en heet water toe. Goed schrobben en het vuil is zo verdwenen!
Blenderbladen slijpen met een wetsteen is bijna onmogelijk. Gelukkig is er een makkelijke oplossing. Stop een paar eierschalen een halfuurtje in de vriezer en doe ze vervolgens in de blender. Voeg wat water toe en zet de blender aan. De messen zullen weer als nieuw functioneren.
Eierschalen bevatten veel kalk, iets waar je planten super blij van worden. Droog de eierschalen en maal ze zo fijn mogelijk. Bewaar ze in een potje en gebruik het wanneer nodig. Meng het met potgrond om de grond extra vruchtbaar te maken.
Klik op volgende voor de volgende pagina