Gooi je groenten in koud of kokend water? Dit is het antwoord!

Behoud van vitamines
Een andere reden om groenten niet meteen in kokend water te doen, is om voedingsstoffen te behouden. Volgens het Voedingscentrum kan koken ervoor zorgen dat voedingsstoffen verloren gaan, vooral bij bladgroenten zoals spinazie en boerenkool. Tot wel 50 procent van de voedingsstoffen kan verdwijnen als je deze te lang kookt. Vitamine C bijvoorbeeld, is erg gevoelig voor hitte. Om de meeste voedingsstoffen te behouden, kun je overwegen om je groenten te stomen.

Lijst van groenten en waar ze groeien

Hier is een lijst van groenten en of ze boven- of ondergronds groeien:

Groenten die boven de grond groeien:

  • Broccoli
  • Bloemkool
  • Asperges
  • Spinazie
  • Sperziebonen
  • Snijbonen
  • Erwten
  • Spruitjes
  • Artisjok

Groenten die onder de grond groeien:

  • Aardappelen
  • Zoete aardappels
  • Wortelen
  • Pastinaak
  • Koolraap
  • Knolselderij
  • Ui
  • Bieten

Door deze eenvoudige regels te volgen, kun je niet alleen de kooktijd optimaliseren, maar ook ervoor zorgen dat je groenten voedzaam en lekker blijven. Hoe kook jij jouw groenten? Ga je dit aanpakken veranderen? Laat het ons weten door je reactie achter te laten op het Facebook-bericht. Vergeet ook niet om dit artikel te delen!

Bron: Instagram