Een vriezer is onmisbaar in elk huishouden. Het zorgt ervoor dat je eten lekker lang goed blijft door het te bevriezen, en houdt zo vervelend bederf op afstand. Vriezers zijn er in allerlei maten: van compacte vakjes boven in je koelkast tot de grote vrijstaande exemplaren of ruime kistmodellen. Ze maken je leven makkelijker en helpen ook nog eens etensverspilling te voorkomen, omdat je voedsel simpelweg langer kunt bewaren.
Ken je dat, zo’n irritante ijslaag in je vriezer? Terwijl de vriezer zou moeten vol liggen met allerlei lekkers, niet met een massa ijs. Het is juist de bedoeling dat de plek in je vriezer wordt benut voor het stockeren van jouw boodschappen.
Hoe tackle je dit probleempje? Je hoeft echt niet elke keer je vriezer te ontdooien als er ijsvorming optreedt, hoor. Gelukkig is er een slimmigheidje voor. Maar voordat we deze tip met je delen, moeten we eerst dat ijs wegkrijgen. Zodra je vriezer schoon is, komt het ‘wondermiddel’ tevoorschijn.
Op de volgende pagina vertel ik je wat dit middeltje is en hoe je het moet toepassen.