Moet je groenten in koud of kokend water doen? We leggen het uit!

Behoud van voedingsstoffen
Een andere reden om groenten niet meteen in kokend water te doen, is om hun voedingswaarde te behouden. Het Voedingscentrum stelt dat koken ervoor kan zorgen dat voedingsstoffen verloren gaan, vooral bij bladgroenten zoals spinazie en boerenkool. Tot wel 50 procent van de voedingsstoffen kan verloren gaan als je ze te lang kookt. Vitamine C, bijvoorbeeld, is erg gevoelig voor hitte. Om de meeste voedingsstoffen te behouden, kun je overwegen om je groenten te stomen.

Bekijk deze tip:

Lijst van groenten en waar ze groeien

Om het simpel te houden, hier een lijst van groenten en hun groeiwijze:

Groenten die boven de grond groeien:

  • Broccoli
  • Bloemkool
  • Asperges
  • Spinazie
  • Sperziebonen
  • Snijbonen
  • Erwten
  • Spruitjes
  • Artisjok

Groenten die onder de grond groeien:

  • Aardappelen
  • Zoete aardappelen
  • Wortels
  • Pastinaak
  • Koolraap
  • Knolselderij
  • Ui
  • Bieten

Door deze eenvoudige regels te volgen, kun je niet alleen de kooktijd optimaliseren, maar ook ervoor zorgen dat je groenten voedzaam en smakelijk blijven. Hoe kook jij je groenten? Ga je je aanpak nu veranderen? Laat het ons weten door te reageren op het Facebook-bericht. Vergeet ook niet om dit artikel te delen!

Bron: Instagram