Heb je ook wel eens meegemaakt dat het pellen van een gekookt eitje soms een eitje is, terwijl je andere keren bijna de moed verliest van frustratie? Klinkt bekend, toch? Het ene moment haal je de schaal er in één beweging af, maar de volgende keer zit je met een ei vol hardnekkige stukjes schil. Elk ei lijkt wel een eigen willetje te hebben. Er zijn ontzettend veel tips en trucs rondom het pellen van eieren, maar de methode die ik je nu ga onthullen, is echt de allerbeste.
Wie is er nou niet dol op een smakelijk gekookt eitje? Het past perfect bij je ontbijt, is een voedzame snack op een sandwich, of een eiwitrijk ingrediënt in een salade. Normaal gesproken is het koken van eieren zo gedaan, het neemt maar een paar minuutjes in beslag. Toch zit het echte gedoe in het pellen. Sommige schalen lijken vast aan het eiwit te blijven zitten, waardoor het een hele kunst is om ze mooi schoon te krijgen.
Er zijn allerlei adviezen om het makkelijker te maken: gebruik verse eieren, of juist oudere, doop ze in koud water om te ‘schrikken’, enzovoort. Maar ongeacht welke tactiek je kiest, het blijft vaak een uitdaging. De helft van de tijd eindig je misschien met een ei dat deels beroofd is van zijn eiwit, terwijl de schaal nog steeds blijft plakken.
Klik om door te gaan naar de volgende pagina