Tien veelvoorkomende fouten bij het gebruiken van een airfryer

3. Tussendoor niet schudden

Een andere fout die vaak gemaakt wordt, is het vergeten om het mandje tijdens het bakproces een goed schud te geven. Dit zorgt ervoor dat alles netjes bruin bakt en lekker knapperig wordt.

4. Niet passende snacks kiezen

Zorg ervoor dat de snacks die je wilt gebruiken ook echt geschikt zijn voor de airfryer. Niet alles wat in de frituurpan kan, werkt ook goed in dit apparaat.

5. Niet schoonmaken voor gebruik

Bij een splinternieuwe airfryer moet je er eerst voor zorgen dat je alle verpakkingsmaterialen, zoals plastic en piepschuim, verwijdert.

6. Scherpe voorwerpen vermijden

Prik niet met scherpe metalen spullen in je eten binnen de airfryer, dat ruïneert de antiaanbaklaag. Ga liever voor gereedschap van siliconen of hout.

7. Te dicht bij de muur zetten

Zet je airfryer niet pal tegen de muur aan. Het heeft ruimte nodig om de hete lucht goed rond te laten gaan, anders loop je het risico op oververhitting.

8. Toch een beetje olie gebruiken

Hoewel de airfryer berucht is om zijn minimale oliegebruik, een klein beetje olie hier en daar kan geen kwaad en bevordert juist het kookproces.

9. Gebruik geen bakpapier

Misschien denk je dat bakpapier je mandje schoonhoudt, maar het kan juist de luchtstroom blokkeren en gevaar opleveren. Niet doen dus.

10. Niet te klein snijden

Snijd je groente niet te klein; door de sterke luchtcirculatie drogen kleine stukjes snel uit. Ga voor grotere, gelijke stukken voor het beste resultaat.

Er is dus nogal wat om aan te denken als je je airfryer gebruikt. Deze tien punten vermijden zal je kookkunsten en het eindresultaat zeker ten goede komen.