Verken het perfecte zomerbijgerecht: romige komkommersalade met rode ui

Let’s do this!

Ben je er klaar voor? Neem een schone mengkom en combineer de zure room, witte azijn, fijngehakte dille, suiker, zout en de geplette knoflook. Mix dit goed tot je een lekkere smeuïge dressing hebt.

Was intussen de komkommers goed onder koud stromend water en snijd ze dan in dunne schijfjes. Snijd de rode ui ook in dunne halve ringen.

Doe dan de komkommers en de rode ui in de kom met je romige dressing en meng alles grondig, zodat de dressing elk plakje bedekt. Dek de kom nu af met plasticfolie en zet alles in de koelkast. Laat de salade minimaal een uur koud worden, zodat alle smaken goed kunnen mengen en de komkommers lekker sappig worden.

Zodra dat uur voorbij is, is je bijgerecht klaar om te schitteren aan tafel. Deze komkommersalade is ideaal voor bijna alles wat je serveert. Of het nu tijdens een gewone weekavond is of bij een chique zondagse grillparty, de combinatie van frisse komkommer, pittige rode ui en zachte romige dressing zorgt voor een smaaksensatie. De dille en knoflook geven het net dat beetje extra. Volg deze simpele stappen en verander iets heel basaals in iets fantastisch voor op je eettafel!