Hutspot is een typisch Nederlands gerecht dat vooral de koudere maanden van het jaar extra gezellig maakt. Het lijkt misschien simpel om te maken, maar er zijn zeker een paar veelvoorkomende fouten die je wilt vermijden als je wilt dat jouw hutspot perfect uitpakt. Met een paar handige trucjes wordt jouw hutspot altijd een succes!
Een fout die vaak wordt gemaakt, is dat de hoeveelheden ingrediënten niet goed worden afgewogen. Voor de juiste mix van smaken tussen aardappels, wortels en uien moet je wel een beetje precies zijn. Voor vier personen kun je het beste één kilo aardappels, 750 gram wortels en een halve kilo uien gebruiken. Je kunt natuurlijk een beetje variëren, maar let erop dat de uiensmaak niet te sterk wordt. Te veel ui kan de balans verstoren en dat wil je natuurlijk niet.
Daarnaast worden uien vaak meteen zo bij de rest van de ingrediënten gegooid. Dat is niet de beste manier om hun smaak eruit te halen. Volgens kookboekenauteur Janneke Vreugdenhil kun je uien beter eerst glazig bakken. Dit zorgt voor een rijkere smaak in je hutspot en tilt het gerecht naar een hoger niveau. Elke hap zal daardoor net wat lekkerder zijn!
Lees verder op de volgende pagina