De wetenschap achter whisky
Je kent vast dat warme gevoel vanbinnen als je een glas sterke drank neemt, toch? Die warmte verspreidt zich naar je keel en helpt wonderen te verrichten. Schaffner legt uit dat whisky het bloed in je bloedvaten laat stromen. Hierdoor wordt de infectie in je keel sneller aangepakt en neem je afscheid van die nare kriebel.
Je kunt gewoon een glas whisky drinken, maar het blijkt nog effectiever te zijn als je er een Hot Toddy van maakt. Dit warme drankje combineert de kracht van whisky met andere specerijen die je keel kalmeren. Het recept is simpel en je hebt de ingrediënten wellicht al in huis.
Zo maak je het: je hebt 50 milliliter heet water, 45 milliliter whisky, drie kruidnagels, een theelepel honing, een kaneelstokje, een schijfje citroen en een snufje nootmuskaat nodig. Meng het hete water, de whisky en de honing in een hittebestendig glas en roer goed. Voeg daarna de kruidnagels, het kaneelstokje en het citroenschijfje toe voor extra smaak. Laat het een paar minuten staan zodat de smaken zich goed mengen. Serveer uiteindelijk je warme drankje met een vleugje gemalen nootmuskaat erbovenop.
En voilà… geniet ervan! Het zal je keel zeker tot rust brengen.
Naast whisky blijkt ook chocolade een oplossing te zijn voor kriebelhoest. Maar dat is een ander verhaal dat je absoluut moet uitproberen.