Vijf fouten die je moet vermijden bij het maken van hutspot (en iedereen maakt ze!)

3. Aardappelen niet droogstomen

Een veelvoorkomende fout is het niet droogstomen van de aardappelen na het koken. Dit is essentieel om een te waterige hutspot te vermijden. Na het afgieten, zet je de aardappelen nog even terug op het vuur. Door ze een beetje te schudden worden ze droog en kruimig, precies zoals je wilt voor hutspot.

4. Koude melk gebruiken

Het gebruiken van koude melk in plaats van warme is een veelgemaakte fout. Warme melk zorgt voor een romige hutspot zonder dat de aardappelen een plakkerige textuur krijgen. Een klontje boter erbij maakt het nog beter.

5. Verkeerde vleessoort

De gedachte dat je elk soort vlees bij hutspot kunt eten, klopt niet helemaal. In Leiden wordt hutspot traditioneel gegeten met klapstuk. Alternatieven zijn stoofvlees zoals hachee of gestoofde sucadelappen. Als je snel iets op tafel wilt hebben, zijn rookworst of gehaktballen ook een optie, maar voor de authentieke smaak kun je beter voor traditioneel vlees kiezen.

Vermijd deze fouten en je hutspot wordt gegarandeerd een hit. Het is een heerlijk gerecht voor de koude dagen, en als je het goed maakt, zullen jij en je gasten ervan smullen! Hebben we een veelgemaakte fout gemist die echt niet mag? Of heb je een gouden tip over hutspot die wij en onze lezers moeten weten? Laat het ons weten door te reageren op onze Facebook-post. Vergeet ook niet om dit artikel te delen.