Heb je het helemaal gehad met het gevecht tegen eierschalen na het koken, alsof je een miniatuurslagveld betreedt? Nou, voila! De sleutel tot je frustratie lag al die tijd recht voor je, en het zal je verbazen: citroensap. Juist, je leest het goed. Afgezien van dat een citroen jouw gerechten een zure twist geeft die ze onweerstaanbaar maakt, heeft het ook nog een geniale kracht wanneer het aankomt op het moeiteloos pellen van eieren.
Je vraagt je waarschijnlijk af hoe zo’n simpel ingrediënt als citroen daarbij kan helpen. Maar citroenen zijn niet alleen de uitblinkers in je homemade limonade of die geheime ingrediënt die je favoriete maaltijden net dat beetje extra geven; ze hebben ook de kracht om dat aloude dilemma van het pellen van gekookte eieren met gemak te tackelen. Meestal leidt het pellen van eieren na zo’n tien minuten koken tot wisselende successen: soms valt de schaal er zo af, terwijl het bij andere eieren lijkt alsof de schil en het eiwit één zijn geworden, resulterend in een minder smakelijk uiterlijk.
Lees verder op de volgende pagina…