Hoe bereid je bloemkool zonder voedingsstoffen te verliezen?
De beste manier om de voedingsstoffen in bloemkool te behouden, is door het te stomen of kort te roerbakken. Door de groente ongeveer vijf minuten te stomen, blijven structuur en voedingswaarden beter behouden. Tijdens het koken kun je tot 70 procent van de waardevolle voedingsstoffen verliezen, wat jammer is.
Naast het behoud van voedingsstoffen zorgt deze bereidingswijze ook voor een aangenamere geur in huis. Door de korte stoomtijd verspreidt de kenmerkende zwavelgeur van bloemkool zich veel minder in je keuken. En maak je geen zorgen over die bruine vlekjes die je soms ziet; dat is enkel een teken van een boriumtekort en zegt niets over de smaak of eetbaarheid van de bloemkool.
Na het proberen van deze nieuwe bereidingsmethoden, zul je waarschijnlijk nooit meer op een andere manier bloemkool willen eten. Maak bloemkool vaker een vaste gast op je eettafel, op een manier die zowel lekker als gezond is.