Denk niet dat dit een heel gedoe is, want je bent zo klaar en het scheelt je bergen met fruit weggooien! Je hebt maar een paar dingen nodig voor deze magische truc: wat azijn, een maatbeker, een flinke kom, een zeef, keukenpapier en natuurlijk water uit de kraan. Het is een fluitje van een cent en zeker het proberen waard.

Het is simpel: meng in een kom 1 deel azijn op 3 delen water, leg de aardbeien erin en laat ze zo’n 10-15 minuten weken. Dit zorgt ervoor dat ze overal netjes in het mengsel zitten. Vis ze er daarna uit en doe ze in het vergiet. Spoel ze niet af, maar schud ze even voorzichtig uit en leg ze vervolgens op wat keukenpapier. Wacht tot ze helemaal droog zijn voordat je ze teruglegt in hun bakje. Je zult versteld staan hoe lang ze nu lekker blijven! En trouwens, deze tip werkt dus ook top voor andere zacht fruit.
Of aardbeien in de koelkast moeten of niet is nog steeds een puntje van discussie. In de winkel zie je ze soms koud liggen en dan weer niet. Als je onze super tip gebruikt om ze langer fris te houden, kun je ze prima buiten de koelkast laten. Bedenk wel dat ze daarbij sneller achteruitgaan dan in de koelkast. Het slimste is om ze eerst in dat azijnbadje te dippen, te laten drogen en ze dan pas koel te bewaren. Zo combineer je het beste van twee werelden en blijven die aardbeien maximaal lekker.