Zo word je misleid bij all you can eat-restaurants

Beter eten

De resultaten van een studie aan de Cornell University, waarin twee groepen mensen verschillende prijzen voor hetzelfde buffet betaalden, zijn best interessant. Daaruit bleek dat mensen die meer betaalden, het eten beter vonden. Mensen die minder betaalden voor hetzelfde eten beoordeelden het als minder kwalitatief.

Dit onthult een psychologisch trucje dat All You Can Eat-restaurants gebruiken: door hun prijzen te verhogen, kunnen ze je laten denken dat het eten beter is. Of een maaltijd als goed of slecht wordt ervaren, zit dus vooral in ons hoofd.

Een andere slimme techniek die All You Can Eat-restaurants gebruiken om je te ontmoedigen om te veel te eten, is het serveren van kleine porties. Onderzoek toont aan dat wij geneigd zijn minder te nemen als ons kleinere hoeveelheden worden gepresenteerd. Misschien is het dus verstandiger om de volgende keer voor een à la carte restaurant te kiezen. Zo kun je echt genieten van je maaltijd zonder de sluwe trucjes en verborgen technieken van All You Can Eat-restaurants te moeten doorzien.