Kun je aardappelen met uitlopers eten? Dit moet je weten!

Kun je spruiten eten?

Het antwoord is nee, dat kun je beter niet doen. Het is verstandig om spruiten altijd te verwijderen voordat je de aardappel klaarmaakt. Snijd ook het stuk aardappel rondom de spruit goed weg. Als de aardappel verder nog stevig is en geen groene kleur heeft, kun je hem na het verwijderen van de spruiten nog rustig opeten.

Wanneer is een aardappel niet meer veilig om te eten?

Als een aardappel zacht aanvoelt, een groene kleur heeft of heel veel spruiten, is het beter om hem weg te gooien. Een groene kleur is een teken van een hoge hoeveelheid solanine, wat niet gezond is om te eten.

Tips voor het bewaren van aardappelen

Om spruiten te voorkomen, bewaar aardappelen op een koele, donkere en droge plek. Een kelder of een speciale zak voor aardappelen is ideaal. Bewaar ze niet in de koelkast of in de buurt van uien, want dat kan het spruiten versnellen.

Aardappelen met een paar kleine spruiten zijn nog steeds eetbaar, zolang je de spruiten en het omliggende gebied goed verwijdert. Let wel op de algemene staat van de aardappel. Gezond verstand en een goede opslag zijn essentieel om deze veelzijdige groente optimaal te benutten. Heeft deze informatie je geholpen en ken je iemand die ook twijfelt over aardappelen met spruiten? Deel dit artikel dan op Facebook. Samen zorgen we ervoor dat iedereen met een gerust hart van hun aardappelen kan genieten!