Een nieuwe manier om Hollandse bloemkool te ontdekken: verrukkelijk en verrassend!

Dit recept voor gebakken bloemkool is simpel, maar super smaakvol. De combinatie van zoete paprika, knoflook en twee soorten kaas maakt het een heerlijk hartige maaltijd die perfect is als bijgerecht of hoofdgerecht. Door de bloemkool in de oven te bakken, krijgt het een gouden kleur en een knapperige textuur. Perfect om met vrienden of familie te genieten!

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool, in stukjes gesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Zout, naar smaak
  • Zwarte peper, naar smaak
  • 1-2 zoete paprika’s, in strips gesneden
  • 1 theelepel gedroogde knoflook of knoflookpoeder
  • 30 gram Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • 100 gram mozzarella, ook geraspt

Bereidingswijze:

  1. Zet de oven aan op 180°C.
  2. Maak de groenten klaar: Doe de bloemkoolstukjes en paprikareepjes in een grote schaal. Voeg de olijfolie, zout, zwarte peper en gedroogde knoflook toe. Meng alles goed zodat de groenten bedekt zijn met olie en kruiden.
  3. Voeg Parmezaanse kaas toe: Strooi de Parmezaanse kaas over het mengsel en roer zodat de kaas gelijkmatig verdeeld is over de groentes.
  4. Bakken van de groenten: Leg het groentemengsel op een bakplaat en bak het 20 minuten in de oven, totdat de bloemkool zacht wordt en goudbruin kleurt.
  5. Voeg mozzarella toe: Haal de bakplaat uit de oven en verdeel de geraspte mozzarella over de gebakken groenten. Zet de bakplaat weer in de oven en bak nog eens 10 minuten, totdat de mozzarella gesmolten en mooi goudbruin is.
  6. Opdienen: Haal de bakplaat uit de oven en laat het gerecht een paar minuten staan. Serveer warm en geniet van deze knapperige en kaasmachtige bloemkoolschotel.

Smakelijk!