Wanneer moet je knoflook toevoegen tijdens het koken? Zo doe je het goed, veel mensen doen het fout!
Hoe bak jij knoflook tijdens het koken? Vaak staat in recepten dat je eerst ui en knoflook samen moet laten zweten voordat je de andere ingrediënten toevoegt. Is dat ook jouw aanpak? Misschien moet je dan je werkwijze aanpassen. Volgens knoflookboer Kees Huijbrechts doen wij het namelijk verkeerd, schrijft Margriet.
Veel recepten zeggen dat je eerst ui en knoflook moet bakken, maar volgens Kees moet het juist anders.
Knoflook is gezond
Het is algemeen bekend dat knoflook allerlei gezondheidsvoordelen biedt. Het versterkt je immuunsysteem, werkt tegen muggenbeten, verbetert je huid en helpt bijvoorbeeld tegen haaruitval. Dit zijn slechts enkele voordelen van knoflook. Kees Huijbrechts bevestigt de wonderbaarlijke geneeskrachtige eigenschappen van knoflook. “Een vriendin van ons had laatst een koortslip. Ik gaf haar het advies om de plek een paar keer per dag met knoflookvocht aan te stippen. De volgende dag was de koortslip verdwenen.”
Lees verder op de volgende pagina