Thuis zijn er veel oppervlakken die we vaak moeten schoonmaken, meestal meer dan we denken. Eén daarvan is het glas van de oven. Het glas van de ovendeur is niet zomaar gewoon glas. Het is speciaal ontworpen om de hoge temperaturen van de oven aan te kunnen, waardoor het zeer sterk is. Dit soort glas wordt ook wel gehard glas genoemd. Er zijn verschillende varianten, zoals helder, lichtbruin en mat. Ongeacht het type glas, is het van belang om het na elk gebruik goed schoon te maken.
Het glas van de oven schoonmaken
Het glas van je ovendeur krijgt vaak vlekken van vet en andere vloeistoffen. Deze plekken blijven zitten, zelfs na herhaaldelijk gebruik van de oven. Daarom is het essentieel om het glas na elk gebruik schoon te maken. Dit voorkomt hardnekkige vlekken, wat het schoonmaken lastig en vervelend maakt. Bovendien kan opgehoopt vet na verloop van tijd gaan stinken. Als er al vet of kalkaanslag aanwezig is, zijn er een paar natuurlijke methoden om dit te verwijderen.
Lees de handige truc op de volgende pagina en je oven is in een mum van tijd schoon!