Zin in een perfect gebakken eitje zonder gedoe? Vast wel. Maar vaak als je een ei probeert te breken boven de pan, eindigt het met een boel geklieder, met ei half op je fornuis of aanrecht.
En dan ben je na het bakken nog bezig om alles schoon te maken. Plus, het risico op eierschaal in je gebakken ei is groot, wat een irritant klusje is om er weer uit te halen als het eenmaal gemengd is met het eiwit of de dooier.
Maar, er is een super eenvoudige oplossing waarmee je dit voorgoed kan vermijden. Met deze hack breek je nooit meer een ei op de traditionele manier.
Wat heb je nodig?
Voor deze slimme truc heb je alleen je bakpan nodig en natuurlijk het ei dat je wilt bakken. Neem het ei en laat het van ongeveer 30 centimeter hoogte in de pan vallen.
Je zult zien dat de eierschaal breekt en het ei er perfect uitkomt, met de dooier nog heel. De schaal kun je dan zonder problemen oppakken en weggooien, zonder dat er stukjes achterblijven. Geen geknoei meer en je ei is in een handomdraai perfect gebakken.
Wil je meerdere eieren bakken, herhaal je gewoon dezelfde actie met het volgende ei. Het is snel, simpel en je bespaart jezelf een hoop schoonmaakwerk en gedoe met eierschalen.