Welk vet werd vroeger gebruikt voor frituren?

Frituren is super populair in de Nederlandse keuken. Klassieke snacks zoals bitterballen, kroketten en frikandellen worden vaak in de frituur gegooid. Deze hapjes zijn vooral favoriet tijdens borrels en feestelijke gelegenheden. Het is meer dan zomaar een kooktechniek; het hoort echt bij de Nederlandse eetcultuur. In veel huishoudens staat een friteuse en frituren is vaak een gezellig samenzijn waarin iedereen geniet van de knapperige en hartige snacks. Van vis tot aardappelen, frituren biedt een breed scala aan lekkernijen die veel Nederlanders lekker vinden.

In het verleden werd er in Nederland veel gefrituurd in een speciaal soort vet, dat bekend stond om zijn lekkere smaak en stevige consistentie. Dit vet werd vaak ingezet voor het maken van klassieke snacks zoals patat en kroketten. Het had een hoog rookpunt, wat perfect was voor frituren, en gaf de gerechten een bijzondere smaak. Tegenwoordig wordt het minder vaak gebruikt door gezondheidsredenen, maar weet jij nog hoe dit vet heet?

Check de volgende pagina voor het antwoord…